Tuesday 24 September 2013

Εύκολη (και ας μη φαίνεται) κατασκευή με μικτές τεχνικές σε καμβά (Βήμα-Βήμα οδηγίες)


Ένας καμβάς, από κάτι που έφτιαχνα, το οποίο δεν μου άρεσε και τον πέρασα με μία στρώση Gesso, ένα στένσιλ, ξύλινες καρδιές, ακρυλικά και να μια νέα κατασκευούλα! Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Θα μπορούσε να μην ήταν καμβάς, αλλά ένα χάρτινο ή ένα ξύλινο κουτί, ένα δίσκος που δεν μας αρέσει και το μεταμορφώνουμε. Όρεξη να έχεις.....

Τα χρώματα από το παλιό σχέδιο δεν τα κάλυψα τελείως με το gesso για να δημιουργήσω ένα ενδιαφέρον backround. Εναλλακτικά, θα μπορούσα να είχα περάσει τον καμβά με ακρυλικό χρώμα και αφού αυτό στέγνωνε να έβαζα το gessο.



Αφού στέγνωσε το gesso (με το πιστολάκι το μαλλιών για να μην περιμένω) χρησιμοποίησα το στένσιλ για να δημιουργήσω ανάγλυφα.
Πως;
Με τη βοήθεια μιας παλιάς πιστωτικής κάρτας, άπλωσα το gesso πάνω στο στένσιλ, δημιουργόντας μια παχιά στρώση. Έτσι, έφτιαξα διάφορα ανάγλυφα, διεσπαρμένα στον καμβά.



Στη συνέχεια κόλλησα πάνω στον καμβά με κόλλα μια ξύλινη καρδιά. Η καρδιά θα μπορούσε να είναι και από χοντρό χαρτόνι. Έβαψα την καρδούλα με κόκκινο ακρυλικό χρώμα, χωρίς να με ενδιαφέρει εάν θα μου ξεφύγει το χρώμα πάνω στον καμβά. Ίσα ίσα, που το αποτέλεσμα έγινε πιο ενδιαφέρον έτσι. 

Με το χρώμα που είχε απομείνει στο πινέλο πέρασα τα ανάγλυφα. Με αυτό τον τρόπο, αναδείχθηκαν τα ανάγλυφα και δεν σκεπάστηκαν από το χρώμα. 
Προσοχή: Τα χρώματα δεν τα έχω αραιώσει με νερό πριν τα χρησιμοποιήσω.



Για να στεγνώσουν τα χρώματα πιο γρήγορα χρησιμοποίησα το πιστολάκι των μαλλιών πάλι.
Με το στένσιλ και με ένα σφουγγαράκι, έφτιαξα ένα σχεδιάκι πάνω στην καρδούλα για να δείχνει φθαρμένη.



Για να εμπλουτίσω λίγο περισσότερο τον καμβά, πήρα μια ξύλινη καρδιά και την κάλυψα με washi tape. 



Με ένα σφουγγαράκι και ελάχιστο ακρυλικό χρώμα (για να φύγει το πολύ χρώμα ταμπονάρισα το σφουγγαράκι σε χαρτί κουζίνας) πέρασα το περίγραμμα της καρδιάς.
Κόλλησα και αυτή την καρδιά στον καμβά μου και έβαλα δύο σειρές washi tape στην πάνω αριστερή γωνία για περισσότερο ενδιαφέρον. 



Με λίγο λευκό ακρυλικό χρώμα και ένα ρολάκι από ταινία που είχα φυλάξει (δεν πετάμε τίποτα που θα μπορούσε να δημιουργήσει σχέδια), στάμπαρα σε διάφορα σημεία τον καμβά και τις καρδιές. 

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε καπάκια από μπουκαλάκια, από βαζάκια, από αναψυκτικά, ρολό από χαρτί κουζίνας ή χαρτί υγείας...οτιδήποτε θα έβγαζε στρογγυλό σχήμα...ακόμα και το πίσω μέρος ενός σταμπαδόρου.



Τέλος, αράιωσα, με νερό, μαύρο και άσπρο ακρυλικό χρώμα και πέρνοντας μια "γενναία" ποσότητα με το πινέλο (ένα ένα τα χρώματα και διαφορετικό πινέλο για το κάθε χρώμα), άρχισα να τινάζω το πινέλο πάνω στον καμβά για να δημιουργηθούν οι "λεκέδες". Με το άσπρο χρώμα, έδωσα φως, ενώ με το μαύρο "ένταση".

Και να το αποτέλεσμα! Εύκολο δεν ήταν;;;; 

Θα μπορούσατε να προσθέσετε σφραγίδες, rubons, τούλι, σπάγγο ή ότι άλλο θα σας άρεσε για να κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.



Για όποια απορία έχετε, αφήστε μηνυματάκι και θα σας απαντήσω άμεσα!

Καλή επιτυχία!

3 comments:

  1. Τέλεια.Θα προσπαθήσω να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί!Σας ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας!

    ReplyDelete
  2. Τέλεια!Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να το φτιάξω κ γω.Σας ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας!

    ReplyDelete
  3. Σε ευχαριστούμε πολύ Μάτα!!! Πάντα με τον καλό σου λόγο!!!!

    ReplyDelete