Thursday 15 May 2014

Βήμα - Βήμα: Διακόσμηση θήκης γυαλιών με σφραγίδες

Έχουμε πολύ καιρό να δείξουμε μια κατασκευή και να που ήρθε η ώρα της.


Θα διακοσμήσουμε, λοιπόν, μία θήκη γυαλιών χρησιμοποιώντας σφραγίδες και συγκεκριμένα σφραγίδες με κοριτσάκια της Prima, τα γνωστά Prima Dolls, τα οποία μπορούν να μας δώσουν τόσο ένα μοντέρνο όσο και ένα σύγχρονο στυλ στις δημιουργίες μας.

Υλικά:
1.Θήκη γυαλιών (μπορεί να είναι ποδιά, τσάντα, μπλουζάκι, πάνινα παπούτσια κλπ)
2. Σφραγίδες
3. Μελάνι Stazon 
4. Aκρυλικά χρώματα
5. Κόλλα decoupage για ύφασμα
6. Περλίτσες
7. Δαντέλες
8. Κόλλα με glitter
9. Σπατουλίτσα (πλαστική ή μεταλλική)
10. Πινέλα 


Bήμα 1ο

Σφραγίζουμε την επιφάνειά μας με τη σφραγίδα χρησιμοποιώντας το μελάνι Stazon, κατά προτίμηση σε  μια απόχρωση του καφέ, γιατί το μαύρο δείχνει κάπως "άγριο", αλλά αυτό πάντα είναι θέμα γούστου.
Προσέχουμε να πιέσουμε καλά τη σφραγίδα, ώστε να βγει καλά το σχέδιο πάνω στο ύφασμα. το καλό με αυτό το μελάνι είναι ότι στεγνώνει γρήγορα και δεν διαχέεται πάνω στο ύφασμα.

 Bήμα 2ο

 Ετοιμάζουμε τα χρώματά μας. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το κάθε χρώμα την οποία αναμιγνύουμε με ίση ποσότητα από την κόλλα decoupage για ύφασμα. Για καλύτερη ανάμιξη χρησιμοποιούμε μια σπατουλίτσα (πλαστική ή μεταλλική). Αρχίζουμε να ζωγραφίζουμε, χωρίς να πιέζουμε πολύ το πινελάκι μας πάνω στο ύφασμα και παίρνοντας μικρή ποσότητα χρώματος με το πινέλο.





 Bήμα 3ο


Για να χρωματίσουμε τη φουστίτσα και να την κάνουμε να δείχνει πιο φυσική, χρωματίζουμε με φορά από τη ζώνη προς τα κάτω με κάθετες κινήσεις, έτσι ώστε το περισσότερο χρώμα να μένει κοντά στη ζώνη και καθώς κατεβαίνουμε προς τα κάτω να "σβήνει".

Για να χρωματίσουμε τα πόδια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, χρωματίζουμε αρχικά την εξωτερική πλευρά, όπως φαίνεται στην φωτογραφία και στη συνέχεια αραιώνουμε με λίγο νεράκι το χρώμα μας και χρωματίζουμε και το υπόλοιπο πόδι, χέρι κλπ. 

Για να είναι φυσικό το χρώμα του σώματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή το Sand ή το Bleached Sand. Aν θέλετε να το "ζωντανέψετε" λίγο μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο ροζ χρώμα.





Bήμα 4ο
Βλέπετε τις σκιές στη φούστα και την μπλούζα...είναι πανεύκολες! Τι θέλουμε; Να είναι λίγο ανεβασμένος ο τόνος του χρώματος. Αυτό θα το καταφέρουμε αν αναμίξουμε λίγο από το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε για το σώμα. Παιρνάμε το χρώμα μας στο περίγραμμα της φούστας και της μπλούζας και όπου έχει "τσακίσεις" το ύφασμα (βλέπε καφέ γραμμούλες), άλλα μόνο από τη μία πλευρά της "τσάκισης".


Bήμα 5ο

Χρωματίζουμε και την υπόλοιπη κουκλίτσα με τον ίδιο τρόπο. Έτοιμη η κούκλα μας!





















Bήμα 6ο


Στη συνέχεια και άμα βέβαια θέλουμε, αραιώνουμε γαλάζιο ή άλλο χρώμα (στο οποίο βέβαια έχουμε προσθέσει κόλλα για decoupage υφάσματος όπως και παραπάνω) και με ελαφρές πινελιές περνάμε το background μας, δηλαδή την περιοχή γύρω από το κοριτσάκι που έχουμε χρωματίσει. Μην προσπαθήσετε να καλύψετε όλη τη λευκή επιφάνεια με χρώμα, είναι πιο ενδιαφέρον να φαίνονται οι πινελιές και να υπάρχουν λίγα άβαφα σημεία.

Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα, σιδερώνουμε από την ανάποδι πλευρά σε χαμηλή θερμοκρασία (30 βαθμούς), ώστε να σταθεροποιηθούν τα χρώματα.


 

Bήμα 7ο

Και έφτασε η ώρα να προσθέσουμε διακοσμητικά.
Μπορείτε να βάλετε δαντελίτσες, περλίτσες, στρας, κορδέλες, glitter και ότι άλλο σας αρέσει.

 
Εμείς βάλαμε μια πέρλα στον φιόγκο, glitter στο φιόγκο, στα παπουτσάκια και τα κόκκινα μέρη του φορέματος και σφραγίσαμε με κόκκινο μελάνι Stazon μερικά λουλουδάκια.
 

Ναι και η πίσω πλευρά της θήκης.


 Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!















































2 comments:

  1. Yπέροχη δημιουργία Μαράκι,ενθουσιάστηκα!
    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  2. Χαρά μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!

    ReplyDelete